Walk On By ( Burt Bacharach, Hal David és Dionne Warwick cover)

2011.06.09. 00:32 b-attila

Ezt a dalt mindenki ismeri, és ha többet nem is, a refrénjét mindenki el tudja nyüszögni.
Annyian dolgozták fel, hogy lassan már feledésbe merül az első előadója, Dionne Warwick, aki 1963-ban énekelte fel a szerzeményt. Warwick eredetinek tekinthető verziója a 6. helyet érte el a US Billboardon, 1. helyet a US RnB charton és 8. helyet a UK singles charton.
 

 
De a dal itt még koránt sem fejezte be listás jelenlétét. Isaac Hayes, a Stranglers, a D-Train, a Jo Jo Zep, Sybil, Gabrielle, Cindy Lauper és Seal is listára vitte a Walk On By-t. Manapság főleg az utóbbi hármat játszák a rádiók és talán a legtöbbet a Gabrielle féle verziót hallhatjuk.
 
De hogy a csavar is meglegyen a postban, térjünk vissza 1963-ba, Dionne Warwick első verziójához ...illetve a másodikhoz, merthogy Warwick kétszer rögzítette a felvételt. Másodszor német nyelven (Geh Vorbei), de arról semmiféle információt nem találtam, hogy miért követte ezt el...
 
Érdemes belehallgatni a német verzióba is, illetve mazsoláztam még mellé az említett coverekből.
 
 















 

Címkék: isaac hayes cindy lauper stranglers gabrielle dionne warwick diana krall cover sybil

A bejegyzés trackback címe:

https://zeneujra.blog.hu/api/trackback/id/tr163003444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása